Diş çekimi birçok insanın çekindiği ancak uygulama sonrasında insanların boşuna bu kadar ertelediğini düşündüğü bir işlemdir. Herkes çekim sırasında ortaya yüksek seviyede acının çıkacağını düşünür ve hekimlere gitmekten kaçınır. Fakat bu işlem anestezi ile yapılır ve herhangi bir acı ortaya çıkmaz. Diş çekimi sonrası dönemde ise baz ağrılar ortaya çıkabilirken bu ağrıların engellenmesi hastanın elindedir.
Diş çekimi sonrasında ağızda tükürük birikme sorunu ortaya çıkar. İnsanlar eskiye göre ağızlarında çok daha fazla tükürük biriktiğini düşünerek sürekli olarak tükürürler. Aslında ağızda üretilen tükürük miktarı aynıdır. Yalnızca ağız henüz bu tükürüğü doğru bir şekilde yönlendiremediği için insanlar tükürük yoğunluğu hisseder. Sürekli olarak tükürmek bölgede kuruluğa sebep olacağından ağrıları tetiklemektedir. Bundan kaçınılması son derece önem arz eder.
Hekimler diş çekimi sonrası yemek yenmemesi ve sıvı tüketilmemesi gerektiğini açıkça dile getirmektedir. Birkaç saatin geçmesinin arından hastalar su içmeye başlarlar. İlk gün katı yiyeceklerden kaçınmak gerekir. Ertesi günlerde ise yemek yenmeye başlanır ancak çekilen dişin olduğu bölgede yenmemesi gerekir. Eğer hastalar bu önerileri dikkate almaz ve yemek yerse çekim yapılan bölgede enfeksiyonlara sebep olur. Bu da ağrıları tetikler.
Diş çekimi sonrasında ortaya çıkan ağrıların sebepleri arasında son ihtimal bölgeye sürekli olarak temas edilmesidir. Yenen yemeklerin teması ya da sürekli olarak dilin temas etmesi yarada ağrılara sebep olmaktadır.